борисов петков комисии

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Скандал в Народното събрание по време на избора на ръководствата на постоянните комисии в парламента. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов беше избран за председател на комисията по външна политика. Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков беше избран за председател на Комисията по въпросите на ЕС.

След обсъждането БСП напуснаха залата, в знак на несъгласие, че управляващите са си разпределили ръководните места помежду си.

Освободиха Пеевски от комисията по конституционни въпроси, стана член на правната

ИТН и „Възраждане“ също напуснаха залата. От ИТН обявиха, че не са съгласни с договореностите между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС и обявиха, че няма да предлагат свои хора.

От „Възраждане“ възнегодуваха, че е отхвърлено предложението им за председателски съвет за ръководствата на комисиите.

„Опозицията няма да имат никакви представители в комисиите. Продължава фашизацията на държавата. На власт в държавна дойде американският посланик. Днес евроатлантическия преход завърши. Направиха мнозинство, прокламирано от една от знаковите фигури на ДПС – Йордан Цонев. Ще продължаваме за водим война за запазване на демокрация в българския парламент.

Предложихме Председателски съвет за комисиите – беше отказан. Ситуацията напомня на лятото на 1944г. Историята се повтаря като фарс, за някои ще се повтори като трагедия. Който сее ветрове, ще жъне бури“, изтъкна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.