Борисов Пиригов

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Пиригов, за да види как върви ремонтът на детското отделение. Заедно с него е здравният министър Костадин Ангелов. Шефът на Пирогов Асен Балтов показа и стаята за деца инвалиди и обясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня.

„Дано все така да е празно“, каза Борисов.

Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно.

Ангелов докладва, че вече са пристигнали над 52 000 дози ваксини, а от 6.30 всички РЗИ чакали да бъдат разпределени.

Борисов на свой ред заръча на Ангелов да възстановят „зелените коридори“ за ваксиниране, където има чакащи хора.

„Възстановете до 8 март до следващата доставка“ каза Борисов. Поясни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини – над 22 000 от Пфайзер.

Ангелов пък каза ,че до обяд ще преценят дали е възможно „зелените коридори“ да се възстановят и къде.

„Там където чакат днес, пуснете ги, за да минат хората.“, каза Борисов. Напомни, че са отделили и 20 млн . лева за хеликоптер.

„Там където чакат днес, пуснете ги, за да минат хората.“, каза Борисов. Напомни, че са отделили и 20 млн . лева за хеликоптер.

Вижте още:
Ваксиниране в Япония – без никакъв хаос, като под конецНикакъв хаос, процес под конец, с ясно обособени фази и без чакане. Така на 17 февруари е стартирал …Feb 27 2021skafeto.com

Борисов: Отварянето на заведенията не е знак, че пандемията е миналаОтварянето на заведенията не е знак, че пандемията е минала. Това заяви премиерът Бойко Борисов по в…Feb 27 2021skafeto.com

loading...