Борисов премиер

„За всяка министерска позиция, дори и за министър-председател, имаме повече от един възможен кандидат“, това обяви зам. – председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори”, заяви в ефира на Нова телевизия Дончев и декларира, че партията продължава да вижда лидера си Бойко Борисов като достоен да заема поста на министър-председател.

Свързването на ГЕРБ с Делян Пеевски и Васил Божков е комуникационен недостатък, допуснат от партията. Тя всъщност няма нищо общо с тези хора, чиято звезда е изгряла преди ерата „ГЕРБ“, заяви Дончев, коментирайки санкциите за корупция по закона „Магнитски“, наложени на шестима българи, сред които Божков и Пеевски.

Точно преди година Бойко Борисов, тогава премиер, освободи трима министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, за да се прекратят внушенията, че те и партията са в пряка зависимост от ДПС и Пеевски. Според Томислав Дончев обаче тримата са били махнати заради съмнения, което не значело, че тези съмнения са основателни.

Зам.-председателят на ГЕРБ смята също, че не Борисов е корумпираният партиен лидер, за когото пише САЩ в санкциите, без да го назовава поименно. Ставало дума за политически лидери от „доста по-скромна величина“. „Ако беше за Борисов, щеше да го пише директно“, обясни тезата си Томислав Дончев.

Той нямал илюзиите, че информацията, на базата на която САЩ наложиха санкциите, е събрана само от публични източници. „Те отразяват до голяма степен дневния ред на обществото. И това очевидно не е станало дневен ред към институциите“, посочи той. И допълни, че оттук нататък всяка политическа сила ще е безкрайно внимателна с кои лица работи.

Според Дончев в България са приложени всички известни модели за борба с корупцията и въпреки това резултатите не са окуражителни, защото тази борба изобщо не проста работа.

„Много ми се иска, освен да се оплакват от всичко, да свършат и някаква работа“, коментира той работата на служебното правителство.

Виж още:Шамар от Европа! България изпуска първите коронасубсидии заради БорисовПредседателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен съобщи пред Европарламента в Страсбург, че идн…Jun 9 2021skafeto.com

Мая Манолова осъди Борисов да ѝ плати 10 бона заради „уйдурмата“Бойко Борисов е осъден да плати 10 000 лева обезщетение на Мая Манолова, защото я е оклеветил. Това …Jun 9 2021skafeto.com

Радев: Защо Борисов играе карти и ходи на лов с олигарси, които печелят огромни поръчки„Фактът, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми, е ясна диагноза за режима, койт…Jun 4 2021skafeto.com


loading...