борисов промяната ваксини МВФ в България Тоталитарните режими Балкански поток тръби Бойко Борисов Марк Рюте минимална заплата месечна помощ
Бойко Борисов

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и изтъкна, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, отбеляза Борисов и допълни, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда лева за изграждане на геотермални централи.

По негови думи по този начин – с по 2 милиарда първо за батериите, а сега за геотермалните, се „опуква“ Планът за възстановяване и развитие. Затова нямало да има пари за саниране.

„Няма саниране. Кой санирал – санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили“, разкритикува сегашните управляващи бившият премиер.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми за по 3 години, които “ всички ние ще връщаме“.

Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете, недоволства Борисов.

„Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди той и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете“.

„Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“, изтъкна Борисов.

Според Борисов самият бизнес ще свали Петков. Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени, подчерта той.

По негови думи страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, категоричен бе Борисов.


loading...