борисов рилския манастир

С всеки изминал ден и с щетите, които са нанесли от „Продължаваме промяната“ в страната, избирателите на ГЕРБ не допускат да се коалираме с тях. Не мога да говоря за коалиции преди да минат изборите. Това заяви в Рилския манастир лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предава Дир.бг.

„Тази кражба, която е била през последните шест месеца, ще отврати много народа и резултатите от изборите ще бъдат различни. Освен това, сега като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат така манипулирани. Стотици машини разнасяха по складове“, допълни той.

В отговор на въпрос има ли реваншизъм, Борисов отговори, че на бившия премиер Петков и партията му се е случило това, което се е случило на ГЕРБ. „Само че ние държахме 12 години, а те 6 месеца“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той каза още, че е обиден от президента Радев, който го е сравнил с Кирил Петков.

„Президентът Румен Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме. Направих така, че България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Също ново строителство с най-съвременните американски компресори. И ако те малко от малко разбираха, двата терминала са на Турция. Затова направих тези 19 км байпас преди няколко години за 34 милиарда кубически метра. Освен това ремонтирахме старите газопроводи и направихме България страната с най-развита газопреносна система на Балканите“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов в момента посредниците при газовите сделки крадат над 120-130 милиона на месец.

„Ние, когато имахме възможност, тогава се заехме с връзката с Гърция. Така че всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои, да си продължат за няколко месеца доставките. През това време да сключат дългосрочни договори с американска или египетска или катарска компания, за да може бизнесът да знае цената. Или другият модел – освобождаваш пазара само за посредници. Но за нашия малък пазар този модел означава веднага монопол. Остава третият вариант – целта е била да се фалира „Булгаргаз“ и заграбиха стотици милиони от народа. Убеден съм, че техните избиратели като разберат колко пари са похарчили и погубили ще ги изоставят. Огромният риск сега е форсмажорът с „Газпром“ да ни прати на арбитраж. И някое правителство към 1,6 милиарда ще плати“, обясни лидерът на ГЕРБ.

На въпрос трябва ли България да има договор с „Газпром“, Борисов каза следното: „Не. За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Не сме чакали 10 години. Иван Костов защо не я направи? Когато изплатихме пенсиите, които вдигна Станишев преди да си тръгне, се заехме и с тази задача. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои“.

Борисов коментира и протестите на „Демократична България“.

„Помня, когато издигнаха Лозан Панов за кандидат за президент, символ на правосъдието. След това отидоха и клечаха пред Президентството и подкрепиха Радев. Отровното трио отидоха двама от тях да протестират срещу третия, който стана министър“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Още за Избори 2022


loading...