Борисов самолетоносач
Бойко Борисов на борда на "Хари Труман" | Снимка: Посолство на САЩ в София

Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач „Хари С. Труман” по време на опознавателна обиколка в рамките на НАТО, съобщават от правителствената пресслужба.

Заедно с българския премиер на самолетоносача на ВМС на САЩ и в авиобазата в Сигонела бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Бойко Борисов яхна и US самолетоносач (Видео)

Заедно сме по-силни във всички области – ние сме съюзници в НАТО, партньори в областта на отбраната, партньори в енергетиката, партньори в бизнеса и много повече. По вода и по суша, ние сме силни заедно,“ заяви американският посланик в България Херо Мустафа.

На кадрите, предоставени от посолството на САЩ у нас, се виждат премиерът Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов с пълната екипировка, необходима за посещение на палубата на авионосец.

На борда на самолетоносача „Хари С. Труман“ премиерът Борисов и ръководената от него делегация бяха заедно с делегация от Република Северна Македония и с представители на посолствата на САЩ в София и Скопие.

Бойко Борисов яхна и US самолетоносач (Видео)

Делегацията на Република Северна Македония включваше премиера Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска и началника на отбраната генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски.

Още:
Нинова: Да съм се договорила с Борисов? Евтин трик на ДПС да замажат истината – те управляват заедно с ГЕРБ„Лъжа е информацията, че аз и премиерът сме се договаряли за субсидиите – ДПС искат да замаскират св…Dec 5 2019skafeto.com

Подписвал ли е Борисов секретни документи с Тръмп?Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ и срещата му с американския президент Доналд Тръмп са свърз…Dec 4 2019skafeto.com

Борисов помоли Началника: Боже, нека над България да вали сняг постоянноМинистърът на околната среда Нено Димов, шефката на регионалното ведомство Петя Аврамова и икономиче…Dec 4 2019skafeto.com


loading...