Борисов служебното правителство

Министрите от третия кабинет на Бойко Борисов предадоха властта на служебното правителство, назначено с указ от президента Румен Радев. Това се случи на церемония в Министерския съвет, на която обаче не бяха допуснати журналисти, информира Дир.бг.

Малко преди това държавният глава представи служебния кабинет на официална церемония, на която заяви, че той трябва да проведе честни избори, да разкрие, доколкото може, истината за досегашното управление и да приеме Плана за възстановяване и устойчивост.

След като министрите се заклеха, начело с премиера Стефан Янев те изминаха краткото разстояние от президентството на „Дондуков 2“ до Министерски съвет на „Дондуков 1“.

Янев само помаха на журналистите, но отказа коментар.

В същото време фоторепортерите заснеха вече бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който се виждаше на стълбите през открехнатите врати на правителствената сграда.

По-късно обаче във Фейсбук страницата на Бойко Борисов бяха публикувани кратък текст и видео:

„Пожелавам успех на служебното правителство. Предизвикателствата пред страната са огромни. Да се носи цялата отговорност за държавата не е лесно. Иска се кураж, който ние демонстрирахме през последните 4 години. Ако и партиите в парламента имаха този кураж, сега можехме да имаме редовно правителство, с което да вървим напред.

Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние – видно и от доклада на ОССЕ. Най-важно е да има приемственост в управлението на пандемията и подкрепата към бизнеса, за което отделихме над 6 млрд. лв.“.

„Г-н премиер, аз мисля, че вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравления. С много от колегите министри се познаваме добре, а докато бях главен секретар Соня Момчилова (която ще бъде говорител на служебния кабинет – б.р.) беше шеф на пресцентъра на МВР. Така че имаме всичките аргументи да направим едно правилно, нормално, демократично предаване на управлението. Само искам да отбележа, че дотук се стигна, след като нашето правителство – Патриотичния фронт и ГЕРБ, изкараха пълен мандат, а не се направи редовен кабинет и считам, че не беше правилно. Надявам се да не допуснете с машинното гласуване това, от което се опасяват хората. Сиреч – много разчитаме на вас, за да победи демокрацията. Истински ви желая успех, това ми е трети или четвърти път, в който сдавам – много е трудно. Цяла година никой не ме пита откъде вземам пари за пандемията. На ваше разположение сме, ако ви трябваме. Иначе в личен план е направен прекрасен избор от президента Радев за всички вас.. И каквото е казал Господ!“, заяви още лидерът на ГЕРБ в обръщението си към служебния кабинет.

Виж още:Борисов: Направих недопустими грешки, предстоят тежки месециПредстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигар…May 11 2021skafeto.com

 

Пожелавам успех на служебното правителство. Предизвикателствата пред страната са огромни. Да се носи цялата отговорност за държавата не е лесно. Иска се кураж, който ние демонстрирахме през последните 4 години. Ако и партиите в парламента имаха този кураж, сега можехме да имаме редовно правителство, с което да вървим напред.

Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние – видно и от доклада на ОССЕ. Най-важно е да има приемственост в управлението на пандемията и подкрепата към бизнеса, за което отделихме над 6 млрд. лв.

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, May 12, 2021


loading...