Борисов Цветанов

Борисов бе категоричен в сутрешния блок на БТВ, че не трябва да се надценява нито неговата роля, нито ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ.

„И ние сме били малко артисти за пред публиката. Обликът на една партия не се гради от един човек или няколко човека. След двете интервюта, които даде Цветанов, не ми липсва. Защото изговори глупости, които не му правят чест. Дано новият му проект е успешен, като на Слави Трифонов. Но не очаквах Цветанов толкова бързо да излезе и да говори срещу партията и колегите си. Аз не го гледах, защото не гледам телевизии, щадя си нервите. Цвета Караянчева го беше гледала и беше възмутена“, коментира премиерът.

По думите му, битката за местните избори в момента е в смесените райони и тя е между ГЕРБ и ДПС.

„Защото битка в София няма. Ако Фандъкова загуби местните избори, това ще се пише на софиянци. Защото тя има много опит. Тези, които са се заявили сега може да погледнете в биографиите им какво са работили“, каза още Бойко Борисов.

За партията на Слави Трифонов
На въпрос как ще коментира името на новия политически проект на Слави Трифонов – „Няма така държава“, Бойко Борисов лаконично заяви: „Човешката глупост е безкрайна“. След което допълни:

„То може да има и „Няма такова предаване“. Всеки може да си кръсти партията както иска. Да няма такава държава всяка вечер в най-гледаното време да си промотираш партията. Години наред да седиш и да си говориш от твое име. Има ли друг да му е позволена тази безплатна реклама на партията му години наред. И накрая излизаш и казваш „Няма такава държава“.

Премиерът каза още, че един път е разговарял по телефона с водещия, но е доволен, че е учредил партията си, защото „сега нещата са честни“.

„Той е умен човек, много умен. И вижда откъде идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните почват да губят доверие. Защото, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш, изведнъж ореолът ще изчезне или поне силно ще бъде надупчен, както и моят“, уточни Борисов.

За назначението на Пламен Георгиев
Премиерът заяви, че бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който бе назначен за консул във Валенсия е умен човек и работи добре, а взаимоотношенията им са като на работодател и служител.

„Казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не си събори терасата, ще го отзова. Много работа е свършил, много врагове си е създал, но не мога да търпя да ми задават още този въпрос. Да си бута терасата и да работим пак“, допълни Борисов.

По думите му, срещу Георгиев е имало заплахи и затова е имал охрана.

„Беше на среща при мен, мисля, че английският език му е перфектен. Аз не знам испански, за да мога да кажа дали му е добър. Ще помоля моя добър приятел Христо Стоичков да го препита“, каза още премиерът.

За отношенията с Корнелия Нинова
Корнелия Нинова че не ми е приятна – не ми е приятна. Че я избягвам – избягвам я. Това призна Борисов по повод критиките на лидера на БСП, че умишлено той не се появява в парламента заради нея. По конкретния казус – отговор на въпрос за отношенията на България с Русия, Нинова пратила на Борисов писмо, че не мога да присъства и го моли да дойде друг ден. След това заявила, че той се крие.

„Партия, която половината от мандата си отсъства от парламента – не ходиха на работа месеци наред, да говори кой ходи в парламента. Погледнете първо себе си, после коментирайте другите“, призова Борисов.Премиерът: „Апартаментгейт“ ни разби, сега партийните пастори пак леят мръсотия (ВИДЕО)Аз не се меся в изборите на този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих…Oct 8 2019skafeto.com

loading...