Борисов Чирпан

Отварянето на заведенията не е знак, че пандемията е минала. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проверка на пречиствателната станция в Чирпан. Той беше придружен от кмета на града Ивайло Крачолов.

„Ще обясните на хората, че пандемията не е минала. Нашите съседи в Гърция повече са заболели от нас. В Сърбия – два пъти повече. (…) Отварянето на ресторантите не е знак, че да почнем да се заразяваме наново. Да минем и март месец и очаквам с идването на пролетта нещата да отминат. Аз винаги съм казвал, че разчитам на чувството на самосъхранение и интелигентността на българина“, допълни премиерът.

Борисов припомни, че тази вечер в България се очаква да пристигнат 57 хил. дози от ваксините на „АстраЗенека“ и увери, че има готовност дозите веднага да бъдат разпределени.

„За наша радост вчера имаме към 16 хил. ваксинирани, предишния ден – 19 хил., по-предишния – 21 хил. И днес се ваксинира. Всички виждат колко бързо и организирано, и не само първата, втората, третата, съответно листите, които събираме, СИК, ЦИК, но и всички желаещи. Полагаме огромни усилия на минутите да ги разкараме. Това са световни доставки. Два дни имахме Европейски съвет, на който всички колеги до един настояват да се спазват договорите и да пристигат ритмично ваксините така, както трябва“, заяви министър-председателят.

Той коментира и предстоящите избори, като посочи, че след вота трябва да се състави стабилен кабинет и то с максимално съгласие.

„В месеците юни-юли-август, до декември ние трябва минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицитът и догодина ще годим 5-те процента. Това трябва да е в съзнанието на всеки един политик“, заяви премиерът.

Новата пречиствателна станция за отпадни води в Чирпан струва над 15 млн. лв. и е изградена по Оперативна програма „Околна среда“.
Три дни преди голямото отваряне: в София организираха нелегално партиТри дни преди отварянето на ресторантите на 1 март, клиенти на столичен ресторант се барикадираха сл…Feb 27 2021skafeto.com

loading...