темпо на ваксинация

Премиерът Бойко Борисов заяви, че позицията на българското правителство е за незабавно освобождаване на хората, задържани в Русия за политическа дейност и заяви, че това не трябва да се допуска. Това не значи, че ние разваляме отношенията ни с Русия, съобщи във Фейсбук премиерът, като изтъкна, че България възприема прагматичните решения в полза на държавата, но заяви, че не го прави, когато са нарушени нашите ценности. По думите му не е страшно да си кажем позицията.

Премиерът посети дирекция в МОСВ, която се занимава с контрол и наблюдение на състоянието на околната среда в страната.

По време на посещение в град Сливница вчера премиерът Бойко Борисов призова президента Румен Радев да излезе с позиция за задържането на Алексей Навални, припомня Дир.бг.

Днес, коментирайки представената му информация за дейността на дирекцията в МОСВ, Борисов каза „мога да ви поздравя, бяхте изчерпателни, както вчера и президентът Радев много изчерпателен. На един елементарен въпрос – изчерпи какво ли не друго, освен позиция“, каза Борисов. Наша позиция – на евроатлантическата демократична общност, е да бъде освободен, повтори премиерът и допълни, че не е чул от президента позиция за изгонените руски дипломати.

„Мисля над 6, когато говори за Гебрев. Със службите във Великобритания много работим по тази тема, тези които минаха тогава, са обявени за персона нон грата, да, вътрешна работа е безспорно, но ние когато провеждаме избори, каним наблюдатели от други страни, за да бъдат всички сигурни, че изборите са прозрачни, честни и ясни. С нищо не съм го засегнал, за да може така остро да отговоря, освен да каже позицията си – да – не, няма да му се карат толкова, не е страшно“, коментира Борисов.

„Г-н премиер, вие отговаряте за цялата държава, той (президентът, бел. ред.) отговаря за съпругата си, няма смисъл“, подхвърли пък ресорният министърът на екологията Емил Димитров относно полемиката с Румен Радев.

„Не, ние не сме като тях да обиждаме, говорим за позицията“, прекъсна го Борисов.

Вчера в своя позиция президентът Румен Радев по повод на призива на премиера Бойко Борисов държавният глава да изрази своето мнение за задържането на Алексей Навални в Русия заяви: „Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата „да изгори“ Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа. Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова „освобождава“ други народи, заяви още президентът Радев. „За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов“, посочи държавният глава.

Виж още:Руското посолство тагна Бойко Борисов в позицията за ареста на НавалниПосолството на Русия в България тагна премиера Бойко Борисов към публикация в официалната си страниц…Jan 19 2021skafeto.com

loading...