Босилеград

Втори ден горят борови гори и сухи треви над Босилеград и село Извор. През нощта огънят е наближил дворовете на хората, съобщи директорът на културно-информационния център в Босилеград Иван Николов, цитиран от БНР.

Групи хора сами се организират и със собствени сили отиват да гасят. Българите твърдят, че пожарът се разраства и вече има опасност за къщите, а няма сериозна техника и екипи за погасяване на огъня. Сръбските медии също отказват да отразяват огнената стихия, казват сънародниците ни, предава БНТ.

Същевременно в Извор се провеждал фестивалът „Краище пее и танцува“.

Участници във фестивала от Кюстендилско обясниха, че пожарът е до самата граница със Сърбия, но не е преминал на наша територия.

Същевременно в Трелянско в понеделник и вторник имало три пожара, включително и на местността „Славчето“, където от десетилетия се прави съборът на българо-сръбското приятелство и добросъседство.

Екипи на Пожарната в Кюстендил са овладели пламъците навреме.

Виж още:Лесничеи загинаха в огнен капан край Сандански, пожар заплашва да изпелели и СтароселДвама горски служители загинаха при гасенето на пожар край санданското село Петрово, съобщи директор…Aug 4 2021skafeto.com


loading...