Боянския водопад 20 метра

От 20 метра височина е паднал туристът, който в неделя загина при Боянския водопад, съобщиха от Планинската спасителна служба пред БТВ.

По думите на спасителя от ПСС Захари Димитров инцидентът е станал около 14 ч. на 22 август. Мъж около 30-годишен е паднал от 20 м в основата на водопада, а травмите му са били несъвместими с живота.

На място вчера след сигнал на други туристи, които видели пострадалия с кръв по главата и в безсъзнание, пристига линейка. Малко по-късно тръгва и втора линейка заради много труднодостъпно място. Човекът е бил в много тежко състояние, интубиран е, но при качването в линейката е издъхнал.

Спасителят предупреди, че трябва дисциплина и респект към планината, както и добра екипировка, техническа подготовка и да се познава добре маршрутът.

Преди седмица от ППС предупредиха, че зачестяват инцидентите в планините. От началото на годината са проведени над 110 спасителни акции, като само за последните три месеца те са 62.

Разследването на тежкия инцидент продължава.

Виж още:Нелепа смърт – турист загина на Боянския водопадМъж е загинал при инцидент на Боянския водопад на Витоша, съобщават от Планинската спасителна служба…Aug 23 2021skafeto.com


loading...