бременна Свети Георги

29-годишна жена, бременна в осмия месец, е изгубила битката за живот, след като е била приета в пловдивската Университетска болница „Свети Георги“ с Covid-19. Това съобщи за Дир.бг директорът на здравната инспекция в града под тепетата д-р Сийка Димчева.

Бъдещата майка е хоспитализирана на 15 септември, а ден по-късно е излязъл положителният резултат от теста за коронавирусна инфекция. В продължение на 14 дни лекарите в инфекциозното отделение на пловдивската болница са се борили за живота на младата жена, но въпреки усилията им на 29 септември тя е издъхнала.
Жената не е имала придружаващи заболявания. Съпругът й е под карантина, но състоянието му се проследява от Регионалната здравна инспеция в Пазарджик.

158 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие, сочи още справката на РЗИ – Пловдив. От тях в болница се лекуват 10 пациенти, останалите са на домашно лечение. 14-дневната заболеваемост е 306.4 на 100 000 души население. Сред новите случаи са четири медицински сестри и един помощник-фармацевт.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 516, като 445 от тях са на терапевтично лечение, 71 – на интензивно, от тях 56 са интубирани.

Виж още:Проф. Момеков с плашещи данни за свръхсмъртността в БългарияБългария е в челните места по свръхсмъртност (това е съпоставянето на смъртността в период от време …Oct 1 2021skafeto.com


loading...