брифинг борисов

Удариха дъното. Защо сега? Защото юли месец е важен месец. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ по повод серия от снимки, публикувани първо от сайта „Афера“. Според анонимния автор, кадрите са от спалнята в резиденцията на премиера „Секвоя“. На тях се виждат спящ човек, пари в чекмедже, запалки за пури и пистолети кюлчета със злато. Днес стана ясно и че Софийска градска прокуратура се е самосезирала и ще извърши проверка на записа, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов, а самият той отрече, че е автентичен, предава Дир.бг.

„България се справи с миграционната криза. Получаваме писма от колеги как се справихме с коронавируса. Ползвахме уменията на щаба и експертния съвет който създадохме. Днес говорихме с Шарл Мишел България да получи може би най-много пари в следващите месеци. Не е сигурно, но и днес заявихме, че като най-бедни ни трябват пари. България строи 2 невъзможни проекта – Балкански поток и интерконектора с Гърция. Утре ще пуснат съобщение за мощен консорциум – Дженерал Електрик, Росатом и френска компания за АЕЦ „Белене“. За първи път руската страна разреши Уестингхаус да види техните горива какви са, за да има диверсификация в бъдеще“, каза още Борисов на извънредния брифинг.

„И какво получаваме? Компромати, манипулации. В учебниците на КГБ пише – когато създадеш компромат, трябва да е такъв, че да отвратиш този, който го гледа за себе си. Може ли да ме снимат в спалнята ми и после да трият снимката? С това показват, че е нагласено. Оставам на прокуратурата да си разследва кой е. Оставаше да има едно малко момче до мен и от тук да се хвърля направо. От Божков нито при мен нито при партията не е идвала и стотинка. С избори не могат да ни бият“, заяви Борисов.

Получаваме компромати, манипулации и аз всеки ден ви предупреждавах за това, категоричен е Борисов.

Нека някой да каже дали за тези години ме е видял да пия… И тук вече заплахите идват не от кого да е, а от държавния глава, от този, който трябва да е обединител на нацията. И сега вече и мен да ме вкарате в калта, обясни премиерът и лидер на ГЕРБ.

Той подчерта, че юли месец е важен месец, тъй като България върви очаквано към чакалнята на еврозоната, което означава парична независимост. Банките вече не могат да фалират, влизаме в Банковия съюз. И това вече страшно ги притеснява и вече трябва да го предотвратят. Как – с компромати, допълни Борисов.

Кога станахме неугодни – когато с новите самолети Ф-16 влязохме в истинската евроатлантическа общност. Второ, България се справи единствена с миграционната криза, подчерта още Борисов.

Само след няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство – защо, за да се пренасочат над един милиард, това е, попита риторично Борисов.

Той пожела успех на Цветан Цветанов, който днес обяви, че напуска партия ГЕРБ. Той довчера викаше победа зад гърба ми, а днес обяви, че всички са боклуци, допълни Борисов по време на извънредния брифинг.

Премиерът е категоричен, че всички компроматни записи са правени преди евроизборите. Борисов заяви, че снимките са манипулирани, подчерта, че Бенатова е идвала да прави интервю в тази стая и знае много добре, че вътре има каса.
Децата ми се притесняват, сестра ми пише съобщения дали съм жив! Ама аз съм нормален човек, свободен. Нямам живот само пред камерата!, допълни премиерът.
От години прокуратурата се занимава само с цаца, дребни риби. Сега изловиха най-големите и вижте какво се получи, каза още Борисов. Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. Но аз нито от Сретан Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша!

В отговор на журналистически въпрос той заяви, че е притеснен и от тук нататък ще спи с пистолет, защото няма доверие на НСО. Според него атаката идва от президента Радев.

Борисов коментира и публикуваната снимка, за която се твърди, че е от неговата спалня, като категорично заяви, че това не е нормално. Но допълни, че очаква проверка дали тя е истина или монтаж.

Сега ще ви кажа – на мен със сигурност ще ми образуват проверка. Това, което говорят хората дали е истина или не, трябва да се провери, категоричен е премиерът.

От днеска ще спя с пистолет, иначе – не, не спя, защото очаквам, че НСО ме охранява, допълни Борисов в отговор на журналистически въпрос.

И президентът става независим в момента, в който бъде избран. Само че той отиде на пленум на БСП, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Президентът Радев ме следи с дрон, каза Борисов. Дронът му е от Китай и си го управлява.

„Президентът Радев си позволява да си вдига дрон и да ме снима. Непрекъснато. И като кажа на охраната, че ще го сваля, те му казват и той го прибира. Този дрон е на терасата, до кухнята, дет се вика, е на един метър от мен. И този дрон президентът го управлява. Твърдя лично, че президентът ме следи с дрон. От НСО ме информираха, че той му е подарен от Китай и той си го управлява и си гледа. Ако и в спалнята са ми сложили камери и почнат да пускат и такива снимки вече от спалнята, значи вече я втасахме всички“, категоричен е Борисов.

Тези, които са дали възможност да просперира хазарта, сега са обвиняеми, заяви още премиерът.

В отговор на журналистически въпрос защо е написал „Благодаря“ в есемес към Васил Божков, премиерът се закле, че го е написал по повод на това, че две момчета на 16 години от клуб Бистрица, в който като ветеран е самият Борисов, са били приети да играят в състава на ПФК „Левски“.

„Искам на Съвета в Брюксел да защитя парите на България, защото само аз мога да го направя, въпреки че се опитват да ме маскарят. Но там те ме познават, гледа се по делата ми“, обясни Борисов.

„Няма да живея в параноя. Не съм се гърчил пред никой. Каквото ми е писано“ – заяви в края на брифинга премиерът.

Виж още:Нов компромат срещу Борисов! Анализ на СНИМКИТЕСнимките, изпратени като компромат за Борисов на няколко сайта, засега не могат да бъдат определени …Jun 17 2020skafeto.com


loading...