апаратната контрареволюция

Над половин милион избиратели е загубила БСП между сегашните и миналите местни избори, обяви председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов в предаването „Беновска пита“ по Канал 3. Той е от опозиционно настроените личности в Столетницата и смята, че лидерът на партията Корнелия Нинова и нейният заместник и председател на предизборния щаб Кирил Добрев трябва да подадат оставки.

„Смятам, че имаше много задкулисни действия по време на изборите за кмет на Варна. Факт е, че и общинските съветници бяха увеличени стабилно за да няма голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Варна беше третият по големина град, в който БСП можеше да спечели, това е и единственият град в който партията е печелила три пъти и действително смятам, че тази промяна можеше да се случи“, коментира Гуцанов.

„Доста въпроси остават в едно задкулисие“, подчерта той. „Дали БСП спечелихме тези избори, защото от медиите се говореше, че сме ги спечелили и това е много опасно. Изключително важно е да се направят правилните анализи, за това което се случи – 520 хил. гласоподаватели сме изгубили от миналите избори до сегашните. Изгубихме и евроизборите. Тази тенденция е изключително опасна. В 50 процента от страната БСП няма представителство, ние ставаме една регионална партия. Борим се да отидем на балотаж или да спечелим изборите?“, запита се Гуцанов.

„Не само мое е искането за г-жа Нинова и г-н Добрев, а на градския съвет на Варна и вече има решение за тези оставки. Този път, по който сме тръгнали не е правилният за БСП. Ние смятаме че личностните конфликти водят към пропаст. Градският съвет на Варна иска оставките на Нинова и Добрев, официален факт е и като решение ще бъде входирано лично от мен“, подчерта той.

„Смятам, че на пленума ще получа тази подкрепа, защото тук говорим за принципи, ще загубим и най-ценното, което свърши БСП през последните 30 години и наистина смятам, че ще получа тази подкрепа. Тук не става въпрос за лични мои амбиции, аз съм минал през всички стълбици на БСП. Трябва да се готвим за парламентарните избори и да спрем да се занимаваме с личностните проблеми“, категоричен е Гуцанов.Георги Марков: Нинова и Манолова ще разцепят БСПВ интервю за NOVA за резултатите от изборите говори депутатът от групата на ГЕРБ Георги Марков. Разг…Nov 9 2019skafeto.com

Станишев атакува НиноваЗавръщането на джедаите? БСП да се върне първо към себе си. Така лидерът на ПЕС Сергей Станишев коме…Nov 6 2019skafeto.com

loading...