бсп пловдив

На извънредно заседание във вторник вечерта Градският съвет на БСП в Пловдив е взело решение за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Това съобщават от втората по значимост партийна организация в страната, след като вчера стана ясно, че ръководният орган на социалистите опитва да изкючи Георги Гергов от структурите си.

Решението е взето единодушно, а за мотиви са посочени „системно нарушаване на Устава на Партията и некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията“, предава Дир.бг.

„В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история. 2021 година е юбилейна за БСП и няма да позволим с Гьобелсов подход да бъде унищожена идеята ни и партията ни. Втората по големина организация в страната, каквато е пловдивската, остро реагираме на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава. Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия“, добавят от БСП-Пловдив.

Във вторник следобед от „Позитано“ 20 обявиха, че Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет Георги Гергов да бъде изключен от партията заради „нарушаване на уставни норми“ и уронване доброто име на партията“.

Градският комитет на партията реагира остро, като заместник-председателят Нина Чавдарова подчерта, че Георги Гергов е напуснал Националния съвет на 18 декември, а според член 12 от устава на БСП партиец може да бъде изключен само от органа, в който членува. Това означава, че той може да бъде отстранен само от своята основна партийна организация, от Градския съвет или от Градската организация.

Виж още:ИБ на БСП реши: Гергов вън от партиятаИзпълнителното бюро на БСП ще предложи на НС на БСП Георги Гергов да бъде изключен от БСП, предава Е…Jan 5 2021skafeto.com

Червена война! БСП-Пловдив: Я другарите от „Позитано 20“ да прочетат устава„Другарите от „Позитано 20“ нека да си прочетат устава. Националният съвет (НС) на БСП не може да из…Jan 5 2021skafeto.com

„Алфа рисърч“: Инфарктна разлика между ГЕРБ и БСП, 6 партии в парламентаВ политиката нещата трябва да се правят навреме и обмислено. Днешните консултации щяха да имат разли…Jan 5 2021skafeto.com

loading...