БСП Слави Долни чифлик Нинова лекарствата

Претърпяхме тежка загуба, но парадоксално сме незаобиколима сила в парламента. И това Корнелия Нинова смята да използва в полза на демонтаж на модела Борисов. В студиото на БНТ лидерът заяви, че БСП е готова да даде подкрепа за правителство на господин Слави Трифонов по определени политики. Тя отрече това да е заявка за коалиция, но в името на демонтажа и разграждането на авторитарния модел, наложен в последните десет години.

Припомняме, в първата си изява след нощта на изборите премиерът Борисов предложи десетина „дежурни депутати“ за съставяне на правителство на Слави Трофонов, макар и бройката им да беше намалена след това от вицепремиера Томислав Дончев до двама – трима. Вчера пък и от ДПС обявиха, че са готови да подкрепят правителство на спечелилите партии антистатуквото.

В момента в парламента вече БСП не са сами в тези си усилия, както е било в 44-то Народно събрание. „Сега може и да се съберем, а ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние можем да дадем подкрепа по определени политики“, бяха точните думи на Корнелия Нинова, която допълни: „Могат да се правят всякакви провокации в публичното пространство, но ако сме принципни и последователни, би трябвало да успеем.“

Не трябва да се заблуждаваме, че Борисов си е отишъл, предупреди Нинова, според която „еуфорията, че моделът Борисов е съборен е прибързана, моделът Борисов е само е разклатен“.

Той използва последните дни да осребрява властта и да се окопава на втори и трети ешалон, посочи Нинова.

Според нея сега едни бързи предсрочни избори ще върнат Борисов на бял кон. „Все още всичко е в негови ръце. Той е проникнал дълбоко в тъканта на институциите и обществото.“ Предсрочните избори биха били няколко месеца безвремие, а два месеца на служебен кабинет не може да разгради този модел.

Те не са изключени, затова и Нинова „преспала една нощ“ и решила да не си подава оставката като лидер на БСП, за да не хвърля и партията в избор за лидер в екстремен момент за държавата. „Оставка на председателя на БСП сега означава три месеца да правим избори точно в тези месеци, които са изключително важни и ключови за страната. Точно в тях от БСП зависят много неща. А може и да се стигне и до предсрочни избори. В момента сме ключов фактор“, обясни Нинова.

Сега вече по думите й се разсейват и последните съмнения, внушавани преди всичко от „вътрешни на БСП хора“ за задкулисно стискане на ръцете между БСП и ГЕРБ. „Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна“, заяви Нинова и определи като тежка битката на партията на два фронта – и навън, и вътре в самата партия.

Четири години не спират опитите за коалиция с ГЕРБ, е, няма да стане.

Големият въпрос пред БСП според Нинова: Защо въпреки всички усилия, хората ни приеха за част от статуквото, защо не ни възприеха като различни. Искам да чуя мнението на структурите. В такива моменти е важно да си чуеш хората. Също е важно да чуем какво мислят хората и за настоящата ситуация.

Нинова не е готова и с отговор на въпроса дали електорална мощ на Радев е преляла към други партии. „Нека си направим анализите, не мога да преценя в момента.“

Дали президентът ще връчи третия мандат в БСП е обаче решение единствено на президента Румен Радев. „Ние четири години не се месим в неговите решения, и мисля че това трябва да продължи така. Неговите решения са си негова собствена отговорност“, заяви лидерът на БСП и посочи, че до този момент държавният глава не им е искал кадри и БСП няма нагласата да му предлага такива дори и за едно служебно правителство.

Вижте още:
Кампанията на Слави Трифонов започва много преди тези избориИзненада или не, партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ се превърна в незаобиколим фактор след…Apr 9 2021skafeto.com

Слави Трифонов отговори на офертата на Борисов да му хариже депутати за кабинетСъвсем логично вървим и спазваме законовата процедура, упомената в Конституцията. Това написа лидеръ…Apr 7 2021skafeto.com

Успехът на партията на Слави Трифонов в западните медииВторото място на партия „Има такъв народ“ е най-коментираният факт от западните медии, които отразих…Apr 6 2021skafeto.com


loading...