Юнайтед груп купува БТК

Контролираната от британски фонд „Юнайтед груп“ купува БТК, като проектодоговор е вече подписан. Сделката с медийната компания „Юнайтед груп“, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners, се подготвя от няколко месеца и най-сетне е към финала си.

Очаква се продажбата да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г., като това ще зависи от получаване на регулаторни одобрения и други условия. „Юнайтед груп“ е доставчик на кабелни, мобилни и медийни услуги. Според в. „Капитал“ цената е в границите на 1.1-1.2 млрд. евро. Това без съмнение е най-внушителната сделка тази година, особено след втория провлен опит на ЧЕЗ да продаде активите си в България.

Информацията, че БТК и нейният мобилен оператор „Виваком“ се продават, излезе във в. „Файненшъл таймс“ през юли, като това беше потвърдено от един от собствениците Спас Русев. „Нека почакаме, ще видим“, коментира неотдавна Русев.

В България ще стартира изграждането на 5G мрежиРадиочестотен спектър за стартиране на изграждането на 5G мрежи в България ще бъде освободен. Това п…Sep 13 2019skafeto.com

През 2015 г. търгът на стойност 330 млн. евро за българския телеком беше спечелен от Спас Русев, британското подразделение на ВТБ – VTB Capital и Delta Capital International, която е собственост на бившия финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.

Окончателно: БТВ вече има нов собственикСМЕ, която е собственик на БТВ, ще бъде придобита от фонда PPF за близо 2,1 милиарда долара, съобщих…Oct 28 2019skafeto.com

loading...