Бурната нощ

Бурната нощ на 24-ия пореден протест срещу правителството и главния прокурор предизвика редица противоречия – както между полицаи и протестиращи, така и между различни групи от участници е демонстрацията. Кулминацията настъпи между 21 часа вечерта и 9 часа сутринта на следващия ден, а повод стана бусът на майките от ‘Системата ни убива“.

От СДВР са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, на лице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти и определиха поведението на протестиращите от съботната вечер като провокация, пише Дир.бг.

„Бусът не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларира, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили“, заявиха от полицията и добавиха: „На управляващите буса бе заявено, че той може да поеме в която и да е посока, различна от „Орлов мост“. Никой не го е задържал“.

От СДВР казаха още, че на буса не е забранено да се придвижва където и да е, освен към Орлов мост.

Протестиращите обаче са на противоположно мнение. Според тях майките са били подведени, като от полицията първо са им разрешили да се придвижат с буса до Орлов мост и дори са им направили кордон. След това, по неизвестни подбуди, решението им е било променено. В знак на недоволство демонстрантите сложиха палатки пред парадния вход на Софийския университет и така от днес в столицата е блокирано трето кръстовище.

Виж още:„Да, България“: Полицията умишлено блокира буса на „Системата ни убива“„Целенасочена търсена акция от страна на полицията“. Така председателят на младежката организация на…Aug 2 2020skafeto.com

LA STAMPA: България е покварена до корените си и водена от премиер, сниман в бельото сиСтрана, покварена до корените си, много бедна и водена от премиер, сниман в бельото си, докато лежи …Jul 31 2020skafeto.com

loading...