биткойнът цена
Снимка: Ivan Babydov from Pexels

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Крипто борсата „Кракен“ издаде годишния си доклад, в който пак се появиха онези 213 519 биткойна, свързвани с България. Цената им вече надминава 10 милиарда долара. През 2017 г. „балканският интерпол“ SELEC обяви официално, че тези биткойни са били арестувани /seized/ от българските власти при международната операция Pratka/Virus срещу престъпна мрежа за митнически измами, съобщава bird.bg.

Първото официално съобщение на SELEC вече не е налично на сайта, но се вижда в архив. „More than 200,000 bitcoins in value of 500 million USD seized by the Bulgarian authorities“.

В промененото съобщение сумата не е указана точно, но и до момента никой не е отрекъл, че са намерени биткойн портфейли.

Преди пет години властите ни отрекоха информацията, но така и не стана напълно ясно дали и къде са тези биткойни. Все пак сумата не е за пренебрегване.

Припомняме, че през 2017-та година се появи информация, че при акция срещу организираната престъпност от страна на българските правозащитни органи, проведена през месец май, са иззети над 200 000 биткойна. Става въпрос за акцията в Агенция „Митници“, когато бяха хакнати компютри на агенцията.