Карта на Република Турция, обхващаща територии и от България, е поместена във Фейсбук профил, свързан с министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар.
Гръмна голям скандал между България и Турция заради тази КАРТА

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е разпоредила незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой, съобщиха от външното ни ведомство.

От МВнР информираха, че още в сряда в ранния следобед публикацията е докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Посланикът направи проверка и потвърди, че този профил няма нищо общо с министър Акар, като се предполага, че той се поддържа от група хора.

Посланик Улусой обеща да предостави допълнителна информация, след като турската страна направи допълнителни проверки.Ердоган: ЕС да чуе внимателно думите на Борисов, че Турция е по-близо до България, отколкото БрюкселЕвропа е разбрала посланието, че ако нарича Турция „окупатор“, Анкара ще отвори вратите си за бежанц…Oct 14 2019skafeto.com

Гръцкият Нострадамус Паисий Атонски: Скоро България ще стане рай, а Турция ще се разцепи на 3 частиВ Гърция монахът от Света гора Паисий Атонски е на особена почит. Той се прочу през годините с невер…Jan 17 2018skafeto.com

loading...