българия фолксваген румъния

Отказа ли се България от битката за новия завод на „Фолксваген“? Този въпрос става все по-актуален след като стана ясно, че в надпреварата влиза Румъния, а директорът на Агенцията за инвестиции у нас Стамен Янев отказа да потвърди твърдението на бившия президент Росен Плевнелиев, че България е увеличила почти двойно предложението си за субсидии за евентуален бъдещ завод на автомобилния концерн.

Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група „Фолксваген“. Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико.

„Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. Букурещ трябва да се обърне директно към германската компания и да предостави оферта в съответствие с регламентите на Европейския съюз“, посочи Габриел Сико.

„Ще направим всичко възможно да убедим „Фолксваген“, заяви и премиерът Виорика Данчила за всекидневника „Зиарул Финанчиар“.

В България пък Янев беше лаконичен във възможностите да коментира евентуални промени в параметрите по предложението към инвеститора, но категорично подчерта, че правителството се придържа строго към правилата на Европейския съюз.

„Това все пак не е публичен търг, не е явно наддаване. Смея да твърдя, че ние, като екип от страна на правителството, анализираме ситуацията, разглеждаме опциите и ако има възможност съгласно европейското законодателство, бихме могли да разгледаме и преразгледаме нашето финансово предложение. Страната ни в момента се придържа към подадената инвестиционна оферта към „Фолксваген“, обясни Янев.Плевнелиев обещал: България ще удвои субсидиите за „Фолксваген”За да осигури договора за новия завод на „Фолксваген“, България е готова да удвои субсидиите, които …Oct 16 2019skafeto.com

Плевнелиев заплаши „Фолксваген“ с глоба до 1 милиард евроСлед като преди години размахваше пръст на Русия и се определяше като „евроатлантически ястреб“, пре…Oct 4 2019skafeto.com

Рязък обрат: „Фолксваген“ отлага решението за изграждане на завод в Турция заради „Извор на мира“Автомобилният концерн „Фолксваген“ отлага решението за изграждане на завод в Турция на фона на турск…Oct 15 2019skafeto.com

loading...