Хасан Адемов

„Българският парламент е заседавал по време на война и чума, а днес сме на път да ни запомнят като дезертьори и страхливци“, заяви депутатът от БСП Явор Божанков по време на дебата за работата на парламента.

„Най-подходяща за настоящия момент според мен е една велика мисъл: „Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете“. Това българските граждани трябва да знаят е добре обмислен и дирижиран процес, който започна с влизането на Марешки, облечен със скафандар“, допълни още Явор Божанков.

Той твърди, че управляващите са искали неограничена власт и са я получили, но изтъкна, че заедно с това получават и неограничена отговорност.

Народният представител от ГЕРБ Маноил Манев изнесе емоционална реч от трибуната, с която се опита да „вразуми“ опозицията и да ги накара да се замислят за сериозността на извънредното положение.

„Въобще не ни е важно в залата ще ходим ли с маски или не, ще се заразяваме ли или не. Но с какво очи ще гледаме хората? Ако някой от нас прехвърли зараза, болест смъртоносна на някой гражданин, на някой чужд човек… Тогава за очите какво ще кажете? Ще си поръсвате главата с пепел? Файда няма да има от това“, обърна се той към народните представители.

„Утре сутрин като станете се погледнете в огледалото си задайте въпроса: Господи, ако някой от моите познати легне на легло болен, аз вчера какви глупости говорих в Народното събрание“, препоръча Манев на колегите си депутати.

Малко след него, неговият колега от ГЕРБ – депутатът Лъчезар Иванов, разкри от трибуната, че сестра му е заразена с коронавирус и не може да гарантира, че вирусът не е стигнал и Народното събрание.

„Моята сестра е на първия фронт и също е заразена с коронавирус – не мога да гарантирам, че пробите на депутатите ще бъдат отрицателни. Седя тук и слушам внимателно изказването на преждеговорищият оратор, който изключително много уважавам. Учудвам се на неговото изказване и поведение. Сякаш тук събрани народните представители не сме от тази планета. Нещата, които се случват около нас, болните наши близки, които всеки ден се увеличават не ни касае. Седя, слушам, гледам – не мога да повярвам. Всеки ден от екраните медицинските експерти излизат и казват колко от нашите съграждани са поразени от тази невидима болест“, коментира още Иванов.

„Искам да се обърна към всички вас като лекар, също участвам в тази сложна обстановка“, допълни той.

„Тук, колеги, аз недоумявам, се изправя пред нас една парламентарна група, която сякаш няма нищо. Сякаш е дошла пролетта и искаме да работим с усърдие и ентусиазъм. Обръщам се най-отговорно към вас. Смирете се към болестта. Всички сме еднакви пред болестта и смъртта“, заяви народният представител.

„Лекувал съм много народни представители преди да знам, че ще седя тук и ще говоря от тази трибуна. Пред болестта и смъртта всички сме еднакви. Не го забравяйте това. Тук има един депутат, който също уважавам неговият баща работи в 5-та градска болница и всеки ден се среща с болестта. Моята сестра също е на първия фронт и е заразена с коронавирус. Да, смейте се, болестта е изключително тежка и вирулентна“, допълни още Иванов.

Виж още:Лоши новини за четирима от заразените. Ген. Мутафчийски: Хората не бива да се успокояват!„В „Пирогов“ има четирима интубирани в тежко състояние и 7, които са в добро състояние. Както се раз…Mar 26 2020skafeto.com

loading...