Българският туризъм

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов се чуди защо туристическият министър трябва да се занимава с пълненето на хотели и да посреща чартърни полети. Манолов посочи, че не трябва да си поставяме за цел непоставими величини и специално в сектора на туризма трябва да се погледнат реалностите. Българският туризъм е изначално ориентиран към германски и руски туристи, затова и трудно ще се напълни Черноморието ни тази година. За да стане това, българският туризъм трябва да свали от кожата си „пинизите „Балкан турист“. В другите държави туристическият сектор кара клиентите си да се чувстват в центъра на вниманието, а при нас гледат да те смачкат и това продължава и до днес, според Димитър Манолов.

Икономиката в страната следва да се развива въпреки политиците, но за съжаление политиците могат да й влияят по някакъв начин. Хубавата новина е, че догодина през пролетта има избори и никой няма да си позволи да направи неща, които да му навредят, по мнението на синдикалния лидер.

В момента хубавата новина е, че повече хора започват работа, отколкото я напускат. Ако тази тенденция се запази, ако се превърне в тренд, то тогава ни чакат добри дни, са очакванията на Димитър Манолов. България била най-малко засегната от кризата с коронавируса. В рамките на ЕС ние се оказваме на шесто място по ниска безработица, но иначе по веригата на доставките не ни се случило нищо хубаво.

По думите му въпросът с мерките е на принципа чашата е полупълна или полупразна. Манолов не очаква апокалиптична и трудна есен. Такива драми не се задават и ако започнем да се държим по-човешки в настоящата ситуация, може да минем по-нормално, увери Манолов.

Не доходите ни по време кризата с коронавируса са се оказали във фокуса на страданието. По-големият проблем бил заетостта, отбеляза Манолов. Според него обаче е могло повече работни места от 150 000 да бъдат спасени.

Ние сме странен народ и водещият принцип у нас и на чужд гръб 100 тояги са малко. „Тука при нас е от Осанна до Разпни го“, посочи Манолов. Ако погледнем другите държави, техните стадиони стоят празни. Той все още недоумява как в такава ситуация са допуснати 12 000 зрители на финала за Купата на България.

Вижте още:
11 култови екстри от миналото, които безвъзвратно изчезнаха от ЧерномориетоНяма как някои от нас да не помнят онези времена, когато почивката на море беше право и дори задълже…Aug 3 2019skafeto.com

14 лв. за чадър и шезлонг на „Градина” – дотук с обещаните безплатни плажове от АнгелковаКъм момента най-скъпо е плажуването на къмпинг „Градина”. Осем лева е цената за чадър и 6 лева – за …Jul 1 2020skafeto.com

Господарите разнищиха Ангелкова: Нашето море – фекалии, бетон и скъпотия (ВИДЕО)Като българското няма друго по света. Каквото и да си говорим, ние сме уникална държава с уникални в…Jun 28 2020skafeto.com

40% загуби за туризма след кризата – oптимистичният вариант на АнгелковаКъм момента, ако се реализират всички планирани чартърни полети, prognoznite загуби за туризма у нас…Jun 18 2020skafeto.com

loading...