Българският турист С колко скочиха цените в хотелите

Българският турист ще се наложи да спасява и зимния сезон, както това се случи и през лятото. За първите 8 месеца на годината над 2,7 милиона нашенци са посетили нашите курорти. Отново ще залагаме на българите, както и на балканските страни, призна и министърът на туризма Марияна Николова. Държавата и туристическият бранш трябва да обединят усилия, за да могат да се справят с икономическата криза, обобщи тя пред БНТ.

Над 30 000 работни места са запазени по мярката 80/20. Не можем да говорим за добър сезон, но ще имаме сезон, каза още министърът на туризма. Възможно е да бъде направен компромис за вечерния час на ресторантите за празниците.

„От неделя вече съм на терен в зимните курорти. Бях в Боровец и в Банско. С моя заповед бяха утвърдени указания, които са задължителни за всички места за хранене и развлечения. Противоепидемичните мерки са задължителни както за хотелите, така и за лифтовете и съоръженията. Едините правила са въведени на публично и достъпно място, обезпечени са местата за хранене с необходимата дистанция. Ние ще имаме сезон, не можем да говорим, обаче за добър сезон“, уточни Николова.

Понятието турист се промени. Хората вече имат други изисквания, уточни Николова. България отново ще залага на вътрешния туризъм.


loading...