сзо ваксините

Починалата 54-годишна жена след имунизация в Благоевград не е имала придружаващи заболявания, както и не е боледувала от коронавирус. Това твърдят нейни близки. По-рано обаче лекар съобщи, че тя е имала положителен тест и е била със сериозно увреден бял дроб.

54-годишната преподавателка в ОУ „Аверкий Попстоянов“ в село Рила, родом от село Стоб, е била ваксинирана на 27 февруари с препарата на „АстраЗенека“. 12 дни след ваксината е издъхнала.

Поддържала е нормалните граници на кръвното си налягане с редовен прием на лекарство, твърди сестра ѝ, цитирана от Infomreja.

Ваксинирала се е, за да се предпази, защото преподавала на деца.

По-рано директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев поясни, че тя е постъпила в болницата в изключително тежко състояние. На преглед със скенер обаче станало ясно, че част от белия ѝ дроб е силно увредена. Направени са ѝ два PCR теста, вторият от които положителен. Жената е починала в резултат на остра сърдечна недостатъчност и оток на белия дроб.

Виж още:54-годишна жена почина дни след ваксинация в Благоевград54-годишна жена е починала в МБАЛ – Благоевград, като няколко дни преди това се е ваксинирала срещу …Mar 16 2021skafeto.com


loading...