Варна взрив

Огромен взрив разтърси жилищен блок във Варна. На място има пожарни, линейки и полиция.

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал „Владислав Варненчик“. Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. Три деца на 2, 10 и 17 години и жена са настанени в болница с обгазяване, съобщи Нова телевизия.

Медици, които помагат на хората, които се извеждат от горящия вход.

В апартамента е живеел около 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, в която бил в конфликт и скоро се разделили.

„Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме – целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната“, сподели един от живеещите в сградата.

„Беше около 4 часа. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам – навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас“, разказа друг от обитателите на жилищния блок.

„Ужасен взрив, видях огромен пожар, набрах 112 и дойдох да видя с какво мога да помогна. Дойдоха после пожарни и линейки. Чули са го взрива на 2-3 километра, и в Кайсиева градина дори. Има отломки по целия паркинг, стъкла, дограми, изкъртена тераса. Наложило се е да бъдат извеждани хора с вишка отзад, едно дете, мъж, жена му, други“, допълни той.

Кметът на града Иван Портних заяви от мястото на инцидента, че засега няма яснота каква е причината за взрива, но по думите му вероятно не става дума за газова бутилка, тъй като пожарникарите са изнесли цяла такава.

„Постъпи сигнал за силен взрив. Благодаря на колегите от пожарната, които реагираха своевременно. Освен взрива е тръгнал и пожар. 11 човека бяха извадени. 7 възрастни и 4 деца, за една жена се изяснява дали е била в сградата или не. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като колегите от пожарната изведоха бутилката и не изглеждаше да е взривена“, заяви кметът на града.

Още от България

loading...