момиченце Благоевград

Огромна трагедия се е разиграла вчера във Варненско. Млад полицай, който е бил ангажиран с охраната на една от изборните секции във Варненско, се е самоубил, съобщава БЛИЦ.

Униформеният е бил на служба в 4 РПУ. Той е охранявал изборна секция в с. Старо Оряхово.

Информацията за трагедията потвърди директорът на ОД МВР Варна ст. комисар Атанас Михов.

„Да, за жалост това е вярно. Колегата е отнел живота си. Става въпрос за самоубийство. Причините категорично са лични и не са свързани с работата му в полицията. В момента е уведомена прокуратурата. Назначени са експертизи. Ще се проверява кореспонденцията му“, заяви още Михов.

Той потвърди, че служителят се е самоубил с огнестрелно оръжие. По непотвърдена информация се касае за служебното оръжие на полицая – пистолет.

Трагедията не се е разиграла в самата изборна секция, а полицаят се е отдалечил от село с ясното съзнание, че иска да отнеме живота си.

Според информацията на БЛИЦ причините за самоубийството са лични от любовен характер.

По-късно от полицията във Варна изпратиха и официално съобщение за трагедията:

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка с фатален инцидент с полицейски служител.

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 127, ал. 1 от НК – за склоняване към самоубийство, във връзка със случай, при който полицейски служител е открит прострелян на 21 ноември 2021 година.

При огледа на мястото не са установени данни за извършено криминално престъпление спрямо 24-годишния мъж. Той е намерен в личния си автомобил в гориста местност край село Юнец, общ. Долни чифлик.

Изясняват се фактите и обстоятелствата около случая. Работи се по изясняването на причините, довели до фаталния инцидент. С оглед първоначалните данни към момента действията по разследването се ръководят от Районна прокуратура – Варна. Работата е възложена на следовател от Окръжния следствен отдел.

Още от България


loading...