интервю божков

Изпадналият в немилост хазартен бос Васил Божков имаше двучасова среща с феновете на Левски. Бизнесменът, чийто холдинг от една година ръководи „сините“, се видя с привържениците на стадион „Георги Аспарухов“. На срещата освен Божков присъствал и изпълнителният директор на клуба Павел Колев, както и финансовият директор на „Нове Холдинг“. Спортният сайт Sportal.bg съобщи част от нещата, които бизнесменът е споделил пред привържениците.

Както се очакваше, той ще иска подкрепа от феновете, след като преди два дни стана ясно, че бизнесът му е сериозно застрашен. Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутати в Парламента, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Това на практика означава, че лицензите на Национална лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като такъв за лотарийни билети ще има единствено Българският спортен тотализатор. (б.а. В България лиценз за лотария имат три фирми – Българският спортен тотализатор, който е държавен, както и две фирми на Васил Божков). Както е известно, Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев подкрепиха исканията на Симеонов. Националната лотария е генерален спонсор на Левски от една година.

„Държавата ми взима бизнеса и иска да ме фалира. Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира“, коментирал Божков, но част от феновете не се съгласили с това негово мнение. „Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец“, отговорил той.

„Разберете, че положението е много тежко. Главболгарстрой и Виваком всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни. Дали даден мениджър или бивш футболист искат пари от клуба.

Срещнете се Бойко Борисов, той може да бъде разубеден. На мен не ми вдига телефона. Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите“, заявил Божков, но без да уточнява дали му трябват за протест или нещо друго.

Както е известно, финансовият министър Владислав Горанов бе разпоредил на Агенцията за държавна финансова инспекция да направи проверка по повод сигнал от собствениците на efbet Цветомир и Боян Найденови, според които Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е пропуснала да събере около 250 млн. лв. такси от най-голямата частна лотария у нас. В момента текат проверки във всички хазартните фирми на Васил Божков, като има образувано досъдебно производство. Очаква се скоро да стане ясно, дали държавата е била ощетена, и ако е, какъв е точният размер.

Бившият собственик на ЦСКА бил категоричен пред феновете, че не е влязъл в Левски под натиск на Бойко Борисов, каквито слухове имаше преди година. „Не ме е карал. Аз му казах, дай да го взема и да оправя Левски. Миналата година, когато акциите бяха в Христо Йовов и Димитър Иванков, вие започнахте да негодувате, той (Б. Борисов) ми се обади и ми каза: „Няма да го взимам аз, взимай го ти“, това беше разговорът между нас.

Нито една от фракциите обаче не е обявила точна позиция, тъй като иска да разговаря с всичките си членове. Именно поради това е насрочена нова среща във ВИП-а на стадион „Георги Аспарухов“ за сряда 22 януари, която ще започне от 19:00 часа. На нея отново ще присъства Васил Божков, който ще очаква вече окончателната позиция на всички фенклубове на Левски.

Виж още:Неграмотен! Борисов написа послание с грешка в книгата на кралския дворец в Египет (СНИМКА)Премиерът Бойко Борисов написа послание с пунктуационна грешка в специалната книга на кралския дворе…Jan 15 2020skafeto.com

Бойко Борисов ще се види с бащата на убитата АндреяПремиерът Бойко Борисов ще се срещне с Асен Руменов, бащата на зверски убитата 18-годишна Андрея от …Jan 19 2020skafeto.com

Топ астроложката Алена попари БСП: Борисов е във възход, да не вярва на сълзиКаква ще е 2020-а за България в политически план, какви са предизвикателствата пред правителството и…Jan 19 2020skafeto.com

Бойко Борисов се срещна с Кристалина Георгиева, не спряха да се хвалят и за секундаПремиерът Бойко Борисов се срещна с управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на Ме…Jan 19 2020skafeto.com

loading...