Васко Начев почина

Днешното изявление на министъра на енергетиката Росен Христов показва само и единствено, че този човек при встъпването си в длъжност побърза да каже как едва ли не „Газпром“ чакат на опашна пред неговия кабинет и той започва сериозни преговори. След като и той, и България, получиха толкова силен шамар, сега се търси начин за излизане от глупавата ситуация. Това каза енергийният експерт Васко Начев.

„Нулев беше шансът да започне какъвто и да е разговор с „Газпром“, особено с предявените претенции от наша страна“, убеден е той.

„Наистина е тъжно и болно, че имаме такива хора, които очевидно не познават материята и дипломацията. Изобщо са много далеч от реалността, в която се намираме в момента“, добави Начев в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“.

Енергийният експерт бе категоричен, че България трябва да търси най-безобидния и най-изгодния вариант, с който да покрием нуждите на пазара за природен газ: „Лошото е, че тръгват да го правят хора, които нямат никаква представа от търговия с газ“.

„Един човек, който до вчера не знаеше в какво се измерва газът, да бърза по този начин – беше ясно, че шамарът ще бъде много силен и звучен. Това е печат върху България като цяло“, заяви Васко Начев. Според него по този начин трупаме само и единствено негативи.

„Всички гледат на нас като последните, обърнали се към „Газпром“, въпреки поведението на тази компания“, завърши енергийният експерт.


loading...