ведомствено жилище

72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца и съпруга си преди години е настанена във ведомствено жилище на Министерството на отбраната, тъй като съпругът ѝ бил военен. С днешна дата няма право да остане в имота и получава заповед да го напусне. Казва, че няма къде да отиде, предаде БТВ.

Съпругът ѝ е починал отдавна, а всяко от децата ѝ имало свой път.

„Няма къде да отида, някои от тях са семейни, някои от тях не са, но също са на квартири“, оплаква се жената.

Договорът за военна служба на съпруга й е прекратен през 1990 г., а той самият е починал през 1999 г. През 2001 г. е сключен договор с нея, а през 2017 г. е отправено предизвестие за прекратяване на този договор, посочват от военното министерство.

Всички деца на Светла са пълнолетни, като най-малкото е на 36 години. С една от дъщерите ѝ (военнослужещ към момента), е сключен договор за ползване под наем на съседния апартамент, където тя живее с двете си деца.

От ведомството казват, че няма как жената да остане в апартамента, който е ползвала, но няма да я изгонят на улицата.

„Уведомени сме от нея, че е подала молба и до Столичната община за осигуряване на социално жилище, ние с каквото можем ще помогнем и ще чакаме да се разреши положително за нея. Разбира се никой няма да я изхвърли на улицата, не сме изхвърлили никого“, казва Алисия Бояджиева, началник на сектор „Жилища“ към Министерството на отбраната.

От ведомството уточняват, че няма законови пречки възрастната жена да обитава ведомствения апартамент на дъщеря ѝ, която има право да го ползва. Министерството на отбраната излезе и с официално становище, което публикува на своята Фейсбук страница, в която заявяват, че по хуманни съображения ще забавят изпълнение на постановление на ВАС, свързано със жилищен казус на майката с девет деца.

Още от България


loading...