вежди корнелия

Вежди Рашидов разтърси вчера парламентарната зала с емоционално слово, с което оттегли номинацията си за председател на Народното събрание.

Най-възрастният депутат се извини на лидера на БСП Корнелия Нинова за техни спречквания в предишни парламенти.

С какво обаче Рашидов беше обидил Нинова? Ето какво е казал на 5 септември 2018-а година от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ:

„Радвам се, че представителите на БСП са повече от 20 души. Взимам думата по повод атаките срещу ГЕРБ заради постоянните и нелепи изцепки по време на ваканцията. Не знам с какво право левите депутати си позволяват да отправят критики и публично да заклеймят управляващите от ГЕРБ с думите „шайка крадци“. Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета. Като два мандата министър на ГЕРБ се чувствам засегнат. Като част от това управление докладвам, че е направена театрална реформа и залите сега са пълни, реконструирани са театърът във Варна, в Бургас, Сатиричния театър, Операта в Бургас и др.

А вие, г-жо Нинова, може ли като парламентарна манекенка да си правите пиар с мъките на хората? Аз познавам една друга шайка – шайка, която участваше в бандитската приватизация, шайка, която ограби държавата. Колко струва на българските данъкоплатци снимката с Горан Брегович? Явно досега не сте разбрали една простичка истина, че талант не се създава с пари, а се раждаш с него. Вашата агресия, г-жа Нинова, обижда човешкото достойнство. Лидерката на левицата, тъй като не може да пее и да пише, говори бездарни стихове“.

Три дни по-късно Рашидов продължава атаката си срещу Нинова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3:

„Корнелия Нинова е като квачка и ходи да си прави фотосесии с мъката на хората. Човек трябва да има една мярка. Още преди да сме погребали жертвите в Своге, ние се подиграхме с мъката им. Казах в декларацията, че има шайка крадци, което тя използва от Бузлуджа насам. Тези хора участват в приватизацията, забогатяха и сега се правят на шефове.

Властта трябва да се упражнява и не знам какво ще прави БСП като ни свали. Всеки ден опозицията се занимава с клюки. Японците имаха Фукушима и никой не се занимаваше с оставки. Хората се обединиха и намериха как да се оправят. Ние постоянно оставки имаме. Да я вземат, но не знам за какво им е. Опозицията е слаба, така премиерът може да кара още 20 години.

Всичко това е толкова тъпо и смешно. 10 години работих с Бойко Борисов и няма по-приятен човек. С него може да се говори и да се оправят проблемите. На всеки министър оставката му е в джоба. Закона и правилата на играта позволяват той да избере екипа си. Ако е негово решението да ги смени, това е неговото право, но ако някой смята, че оставките ще оправят нещо- греши. Аз смятам, че министрите са много готини и си вършат работата. БСП искат да яхнат проблема все едно свалят властта, но нищо не свалят. Хората, които си отиват са от ГЕРБ и решението е на Борисов, защото той преценява с кой и как иска да работи“.

Вчера обаче Рашидов поднесе извиненията си към Нинова:

„Искам да ви помоля – първо да се извиня от тази висока трибуна. Имали сме остри влизания с госпожа Нинова. Затова ви моля на ми простите. Извинявайте, госпожо Нинова. И до днес ме гризе съвестта, че съм се държал така“.

Виж още:Парламент или психиатрия? Пак няма председател, някой ще им гласува ли изобщо другия път?Положението е безнадеждно! Вместо да се влошава, става безнадеждно. Констатацията е на временно пред…Oct 21 2022skafeto.com


loading...