Ветко Арабаджиев съд

Ветко Арабаджиев за пореден път се размина със свободата, след като Специализираният наказателен съд реши да го пусне под домашен арест с електронна гривна, както е съпругата му Маринела. Втората инстанция обаче е отменила решението за Ветко в четвъртък.

От 8-те подсъдими само той е в ареста. Според магистратите има опасност, ако е на свобода, да повлияе на свидетелите, много от които са негови служители. Освен това имал големи финансови възможности и пари в офшорки, което крие опасност да избяга.

Арабаджиев вече веднъж се укриваше заедно със съпругата си Маринела и ги издирваха с Интерпол, докато синът им Вълчо беше в ареста. Според магистратите от втората инстанция няма пречка Ветко Арабаджиев да лежи в килията въпреки влошеното си здравословно състояние, цитира 24 часа.

Вижте още:
Арабаджиеви съдят България в СтрасбургНечовешко и унизително третиране, погазена презумпция за невинност и задържане извън разумните сроко…Nov 14 2020skafeto.com

Комисията на Цацаров предяви искове за над 1,5 млн. лв. за бизнес на АрабаджиевиАнтикорупционната комисия предяви искове, свързани с бизнеса на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, съобщи…Sep 30 2020skafeto.com

loading...