видими следи от спирачен път

Най-вероятно в първите 80 метра ватманката на последната мотриса не е внимавала достатъчно. Когато тя е на около 20 метра и евентуално е започнала да спира електрически, вече е нямало достатъчно време за да обезопаси трамвая. Видими следи от спирачен път не бяха установени. Това каза пред Нова тв Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт.

Припомняме, че вчера верижна катастрофа с три трамвая отне живота на 30-годишен мъж.

Инцидентът се случи на булевард „Искърско шосе“ в столичния квартал „Дружба“. Няколко души са с различни наранявания след удара.

„Предполагаемата скорост на последния трамвай е около 15км/ч, но само предполагам това. Тази скорост е достатъчна да предизвика инцидент“, допълва той.

„Ранените вече са освободени от болничните заведения и само ватманката е с травми, които налагат болнично лечение“, казва още Василев.

Той обясни, че всеки спрял трамвай е с активирана паркинг спирачка, която е много повече от ръчната спирачка при колите.

„Хипотезата е, че ватманът на последния трамвай е отклонил вниманието си“, допълва Василев.

Той подчерта, че техническото състояние на превозното средство е било отлично. Трамваят е излязъл от ремонт преди 20 дни и е в най-доброто състояние от всички други. Всеки ден преди началото на смяна, както и в нейния край, се извършват тестове за алкохол на ватманите.

Виж още:30-годишен мъж, а не момче, е загиналият при трамвайния сблъсък, гледал си е телефона, докато е пресичалУстановена е самоличността на загиналия при тежкия верижен сблъсък на трамваи в столичния жк „Дружба…Jan 23 2020skafeto.com

Загиналото момче е било премазано между два трамвая, докато пресича релсите (СНИМКА 18+)Младото момче, което загина при верижния сблъсък на три трамвая в столичния жк Дружба тази сутрин, е…Jan 23 2020skafeto.com

Ужас в София – верижна катастрофа с 3 трамвая, има загинало момче и 10 ранениСигнал за верижна катастрофа между три трамвайни мотриси в района на жк „Дружба“, бул. „Искърско шос…Jan 23 2020skafeto.com

loading...