Виктория Василева итн

Знаковата активистка от ИТН Виктория Василева, която се прочу като лявата ръка на Слави Трифонов, напуска парламента. Това призна самата тя пред журналисти в кулоарите на НС. Виктория не е решила дали напуска и партията. За разлика от петимата отцепници, които останаха независими депутати, Василева директно си тръгва от Народното събрание.

Организационният секретар на партията на Слави Трифонов още не е обявила решението си официално, очаква се да направи това след седмица. И обясни, че някой е избързва с информацията за действията й.

Това е нещо, което съм заявила пред групата – че в момента, в който изпълня ангажиментите си, ще напусна Народното събрание. Един от тези ангажименти е приемането на бюджета, обясни Василева. Добави, че ще прецени през следващата седмица в кой ден да предприеме действията си. Искам да си почина малко, допълни тя.

Междувременно тръгнаха слухове, че Василева обмисля да се присъедини към партията на Стефан Янев „Български възход“, която се очаква да е новият играч в следващия парламент.

ОЧАКВАНО: Още един депутат напусна ИТН

Името на Василева, която е едно от знаковите лица на ИТН, неколкократно досега бе завъртано в информации за напускане. Тя бе в първоначалния списък от депутати, които имали намерение да напуснат ИТН още преди месец. Тя тогава отрече и не последва петимата си колеги, водени от спортния министър в оставка Радостин Василев.

Василева е единствената извън сценаристите на Слави – най-близкият му кръг, която е в оперативното ръководство на партията и от създаването й е организационен секретар на ИТН.


loading...