вила Аглика

Събарят 4 незаконни постройки край вила „Аглика“, която е собственост на бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай, след като прокуратурата му повдигна 18 обвинения. Общинското направление по архитектура и градоустройство е издало 4 нови заповеди за премахване на незаконни обекти на територията на природен парк „Витоша“, съобщава Дир.бг.

Обектите се намират край вила „Аглика“. Става дума за сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера. Заповедите за премахването им са връчени, съобщиха от НАГ.

Оттам припомнят, че тече проверка за законосъобразността и техническото състояние на 17 строежа на територията на природен парк „Витоша“ в изпълнение на разпореждане от Върховната административна прокуратура.

За прилежаща сграда към ГД „Брезовица“ е издадена заповед за премахване, която е в процедура по обявяване. Предприети са и действия по премахване на ограда. След влизане в сила на издадените заповеди, собствениците ще получат покана за доброволно премахване. В случай, че не бъдат изпълнени, Столичната община ще пристъпи към действия по принудително премахване, обясняват от НАГ.

Оттам припомнят, че през 2020 г. в бившата резиденция на Тодор Живков, сега на Васил Божков, са били установени още 3 незаконни строежа: едноетажна сграда с прилежаща тераса и частичен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна сграда с гараж, складове и два навеса и едноетажен склад.

Заповедите за премахване бяха обжалвани от собственика, като съдебните производства още не са приключили. Цялостната проверка на обектите в природен парк „Витоша“ ще продължи и през 2021 г., добавят от НАГ.

Виж още:Васил Божков учреди партията си онлайнПартията на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков -„Гражданска платформа Българско лято“, е била уч…Jan 3 2021skafeto.com

Страшен удар за Лилана, взеха ѝ подареното от Божков ПоршеПевицата Лиляна Деянова, известна на широката публика с творческия псевдоним Лилана, остана без поръ…Dec 21 2020skafeto.com

Много шум за нищо: Фирмите на Божков печелят поредица от дела в съдаХазартният бизнес на Васил Божков може да възкръсне от пепелта, след като неговите фирми печелят пор…Dec 4 2020skafeto.com

loading...