Борисовата градина вирусът живее върху повърхности

Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности. Той е жив организъм, който не може да съществува извън клетката.

Това каза пред БНР проф. д-р Красимир Методиев – имунолог, специалист по биотероризъм и президент на Интернационална медицинска асамблея – България. Според него това налага в обществото психоза и хората се страхуват да се докосват до различни повърхности и дори да се поздравяват.

Имунологът беше категоричен, че не трябва да се неглижират противоепидемичните мерки за дистанция и даде пример със струпванията на много хора по футболните стадиони, които се прегръщат и се поздравяват за резултатите на отборите на терена.

БАН: Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности
Проф. д-р Красимир Методиев

Проф. д-р Методиев коментира, че в момента сме свидетели на изменчивост на коронавируса, който претърпява адаптация към различните условия на географските и климатични зони:

„Ние доказахме, че сегашният щам на коронавируса е различен от известните досега коронавируси. Той или е бил манипулиран от тази лаборатория в Ухан, откъдето изтече, или по някакви други природни закони е претърпял изменение на своя геном“.

Според имунолога скоро няма да има ваксина срещу Covid-19.

Вижте още:
Робот убива 99,9% от коронавируса за 2,5 секундиРобот, разработен от японската компания „Farmroid” за борба с грипния вирус, успя за прочисти пода и…Jun 27 2020skafeto.com

Ето кои органи най-често са мишена на SARS-COV-2В продължение на шест месеца учени и лекари анализират информация относно вредните последници, които…Jun 15 2020skafeto.com

loading...