Вирусът на истината

След аварията в Чернобил на 25 април 1986-а имаше три дни мъртво време, и едва тогава се появи официалното съобщение на съветските власти – все пак, и това бе забележително постижение за тромавите навици на Империята.

Но Истината се просмукваше бавно.

Беше в разгара на Студената война – и Чернобилският Ад беше използван по-скоро като оръжие от арсенала на пропагандните мурафети, нерядко и като повод за неприкрито злорадство.

Още не се бяха сетили, че всички, рано или късно, могат да бъдат подвластни на Абсолютното Зло.

Че няма абонамент за неприкосновеност.

Сега, във Вихрушката на коронавируса, няма място за злорадство.

Но за егоизъм – колкото щете.

Някои действия на властите, включително и на нашите, удивително напомнят за забавените рефлекси на Старците от Кремъл.

Наблюдаваме същото инатене пред Истината, както и самодоволно говорене, което преминава в невротично – ония поне умееха да си стискат ченетата, може да бяха и изкуствени, но им вършеха работа.

Коронавирусът може да бъде, поне донейде, обезсилен главно с Вируса на Истината.

Някои хора обаче не си дават сметка, че един ден ще бъде събрано на едно място всичко, което е било изговорено от тях.

И това ще бъде един скръбен алманах от неточности, взаимно изключващи се твърдения, също и от самохвалства.

Апелът на Световната здравна организация бе повече от ясен:

„Намерете у кого се крие вирусът… Тестове, тестове, тестове…“

Вслушахме ли се в този апел? Ще ни дойде умът в главата, но със закъснение, както винаги. Уж все се развиваме ускорено – но и все пристигаме със закъснение, ако изобщо пристигнем някъде.

Това пък е гарнирано със безумния ни стремеж да наложим някакъв български модел, някакво българско ноухау, което накрая се оказва измишльотина.

Нищо ново няма да измислим. Гледайте какво правят германците – и толкова, тъй и тъй сте се скатали открай време под полата на Меркел, нали все с това се хвалим.

*Автор: Кеврок Кеворкян, Фейсбук

Още коментари:
Бареков: Гетата ще запалят София, Пловдив, Сливен и ВарнаНиколай Бареков събуди духовете в социална мрежа Фейсбук с последния си коментар, в който бившия евр…Apr 5 2020skafeto.com

Велчев: Най-лошият сценарий на Горанов е всъщност оптимистиченСтраховете ми са, че и най-черният сценарий на финансовия министър Горанов, може да е прекалено опти…Apr 3 2020skafeto.com

loading...