Витанов

Аз не съм дошъл тука да се оплаквам. Дойдох да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози, много да внимават. Първо ще чакат да се провалите, когато видят, че не се проваляте, ще завалят заплахи, а после ще ви посегнат. Това заяви математикът проф. Николай Витанов пред NOVA, след като вчера разкри, че е бил заплашван, заради работата си по време на пандемията от коронавирус.

„Бях тръгнал на път със семейството си. Имам някои навици от казармата и погледнах автомобила и видях, че нещо е бутнато по него, за да се случи нещо друго. Не беше спирачката. Тя е твърде сложна, но за малко време може да направите други неща. Това беше отразено в съответния ми доклад в деня. Не се занимавам с полиция, който иска да се самосезира. Беше обработена гумата, така че да изгърми с висока скорост. Много добре беше направено“, разкри той.

Той заяви, че заплахите срещу него продължават и изброи няколко от социалните мрежи:

„Витанов, след няколко удара с винкел в главата, решенията ти ще бъдат различни.“
„Манипулатор, който взема 36 хиляди от държавата на месец за неправилни сметки.“
„Дай му адреса на тоя. Все някой с рунтави гърди, ще се справи с това измекярче.“

„Първо, основание няма. Аз не съм участвал във взимане на решения. Аз правя анализи и числата са такива, каквито са. Виждате, че става, каквото кажа. Знаете, че 25% от населението не вярва, че има вирус и пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят теории. Някои стават по-агресивни, други стават още по-агресивни и пращат мейлове. Вълната тръгна да си ходи, но акълът ни не дойде и сега сме във вторичен пик. Пик септември и пик октомври ще има“, прогнозира проф. Николай Витанов.

Виж още:Заплашват с убийство Николай ВитановМатематикът проф. Николай Витанов е получава заплахи за убийство. Това сподели самият той пред bTV, …Sep 20 2021skafeto.com


loading...