вмро герб

Шефът на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов обвини коалиционния партньор ГЕРБ, че са прилагали „мръсни номера и манипулация“ при екзитполовете в Пловдив.

Повод за коментара му пред БТВ стана обратът в града, при който в края на изборния ден бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори се кандидатира от местната коалиция НФСБ/ВМРО излезе втори, изпреварвайки Дани Каназирева от коалицията „Съюз за Пловдив“.

Почти през целия ден екзитполовете даваха сравнително голяма преднина на Каназирева. По думите на Ангелов „един месец социологията показваше, че Славо Атанасов се движи втори“.

„Това е манипулация, която най-вероятно идва от основния ни опонент“, каза той, като уточни, че говори за кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров, който ще спори с Атанасов на балотажа в неделя.

„Мръсни номера се правят от всички по време на избори. Тази манипулация обаче беше направена нарочно. На балотажа се надявам пловдивчани да си върнат за тази гавра с тях“, добави Ангелов, като уточни, че в още няколко общини на втори тур кандидатите на ВМРО и ГЕРБ се изправят един срещу друг.
Според него резултатът на ВМРО в София е добър, тъй като общинските съветници на партията от трима стават четирима и те били „определящи за управлението на столицата“. Той допълни, че политическата сила все още не е взела решение кой да подкрепи от отишлите на балотаж Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

„Водят се разговори с ГЕРБ. Говорим за политиките, които искаме да осъществим в София. Ако по тези теми постигнем съгласие, най-вероятно ще подкрепим ГЕРБ. Това ще е полезно за софиянци“, каза още Юлиан Ангелов.Неочакван обрат и изборна конспирация в Пловдив, нов играч в балотажа„Изненадата е, че Дани Каназирева не е втора, а Славчо Атанасов. Оказва се, че има някакво зловредно…Oct 28 2019skafeto.com

Борисов към софиянци: Наистина ли искате кукувиците от БСП и г-жа Костинбродска афера?Искам да благодаря на всички избиратели, които днес ни подкрепиха. Това заяви след днешните местни и…Oct 27 2019skafeto.com

loading...