Стомана перник задържани водоснабдяването в Перник

Продължават проблемите с водоснабдяването в Перник, предаде bTV. Днес също е имало аварии и течове на вода. Според потребители, водата, която тече след авариите не е годна за пиене.

На перничани се налага да отиват до Рударци и Горна Баня за вода, а на създадените заради епидемията от коронавирус КПП-та биват пускани без декларации.

От ВиК се оправдаха с ниско налягане на водата и стари мрежи.

Припомняме, че във връзка с постъпило искане от „ВиК“ – Перник в последният работен ден преди великденските празници, министърът на околната Емил Димитров утвърди изменение в месечния график за ползване на водите от комплексните и значими язовири за месец април.

С изменението на „ВиК“ -Перник се отпускат допълнително 0,300 млн. куб. метра вода от яз. Студена за питейно-битово водоснабдяване на Перник и съседни населени места.

От миналата година област Перник е в бедствено положение заради водната криза, която бе обявена в цяла област на 18 ноември.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от „Белмекен“ и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир „Студена“. То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.


loading...