Волен референдум

Волен Сидеров беше изведен с охрана от студиото на „Референдум“ след скандал по време на живото предаване в ефира на БНТ снощи. Причина за това стана отказът на лидера на „Атака“ да прекрати участието си заради нарушаване на регламента и непристойно, според водещата и останалите участници, поведение.

Заедно с него гости за предизборен дебат в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от „Воля“.

Волен Сидеров взе думата още от самото начало и се концентрира изцяло в конфронтация с вече бившите си партньори в Обединени патриоти. Той бързо влезе в разгорещена размяна на реплики с Юлиан Ангелов от ВМРО, но вместо върху предизборните платформи, постави акцента върху сексуалната ориентация на евродепутата Ангел Джамбазки. Сидеров отправи и обвинения, че партията на Красимир Каракачанов е патерица на ДПС и ГЕРБ.

Водещата Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне изявата с обяснението, че гостът се отклонява от темата на предаването, държи се непристойно и е пресрочил полагащите му се по регламент минути за излагане на теза. Наложи се микрофонът на Волен Сидеров да бъде изключен, а след отказа му да напусне доброволно трибуната на „Референдум“, в студиото бе повикана охрана.

И в тази ситуация обаче националистът отказа да стане от стола с аргумента, че БНТ не може да го цензурира, след като се издържа с пари от данъкоплатците. Стигна се дотам, че другите гости последователно започнаха да изразяват недоволство от случващото се в ефир, а в знак на протест Юлиан Ангелов от ВМРО прекрати участието си.

В крайна сметка в студиото отново влязоха охранители, а водещата прекъсна предаването за няколко минути. След завръщането на „Референдум“ в ефир Волен Сидеров вече отсъстваше, а Даниела Дариткова, Деница Златева, Халил Летифов, Стефан Иванов и Веселин Марешки довършиха участието си буквално с по няколко думи.

Избори 2019

loading...