вота на недоверие

Депутатите от партия „Атака“ отказаха среща с инициатора БСП за консултации за вота на недоверие. Засега вотът, който ще бъде внесен в понеделник, ще бъде подкрепен само от БСП и ДПС, които имат общо 104 народни представители. За да е успешен, са нужни 121 гласа.

От „Воля“ тепърва ще решават дали да подкрепят заявения от БСП вот на недоверие в областта на околната среда и водите, ако бъде внесен. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ „Воля – българските родолюбци“ Кръстина Таскова след консултации с левицата. Тя обаче каза, че на този етап има вероятност и да го подкрепят.

„Изслушахме мотивите на БСП, интересни неща ни споделиха“, посочи Таскова. „Тепърва, ако такъв вот на недоверие бъде внесен, ще обсъдим конкретно, защото мотивите, доколкото разбрахме, са много повече, от това, което те успяха да ни представят, и ще вземем нашето решение“, добави тя.

На въпрос дали се съмнения, че вотът ще бъде внесен, Кръстина Таскова коментира, че БСП показват, че в някои отношения работят заедно с управляващите и даде пример със субсидията за партиите. „Така че нека да изчакаме да бъде внесен вотът, да го коментираме в групата. На този етап, ако той бъде внесен, има вероятност ние да го подкрепим“, заяви заместник-председателят на ПГ на „Воля“, цитирана от БТА.

Тя посочи, че са получили отговори на въпросите, които бяха обявили, че ще зададат на БСП. Разбрахме, че нямат намерение да съставят правителство в рамките на този мандат, каза Таскова.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев коментира пред журналисти, че са представили мотивите и разговорът с депутатите от „Воля“ е бил изключително продуктивен и експертен. На всички зададени от тях въпроси получиха отговор, съгласиха се за проблемите, които всички ние виждаме в страната, но помолиха за няколко дни размисъл, за да бъдат изцяло обсъдени мотивите в тяхната парламентарна група, каза Стойнев и добави, че остава от „Воля“ да преценят дали ще подкрепят вота или не.

„Ситуацията наистина е кризисна и вече те преценяват дали ще подкрепят едно правителство, което генерира всеки ден криза в почти всеки един сектор или, от друга страна, ще решат да вървим към предсрочни парламентарни избори“, каза той.

От БСП коментираха, че независимите депутати са отказали среща с тях за вота. „Мисля, че от днес можем да ги наричаме зависими“, посочи Драгомир Стойнев.
Финансовият министър Владислав Горанов не смята, че правителството ще падне при вота на недоверие, готвен от БСП.

Без да правим различни аритметични интерпретации, не се чувствам свободен след вота да си търся друга работа, коментира Горанов в кулоарите на парламента.

Той подчерта, че правителството е подкрепено от ПГ „Обединени патриоти“ и от ГЕРБ. То ще функционира, докато повече от половината народни представители не решат друго, подчерта министърът.

Виж още:Здравната стратегия на правителството – молят се на Господ да няма епидемия в ПерникЗдравният министър Кирил Ананиев дойде на изслушване в ресорната комисия в парламента. Депутатите ис…Jan 16 2020skafeto.com

Дариткова: Без избори тази година! Нинова: ГЕРБ вреди на България! Карадайъ: Стига оправдания, 10 години са на властГЕРБ ще продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на Бъ…Jan 15 2020skafeto.com

В БСП бесни – Нинова бетонира Борисов с вота на недовериеИстинските мотиви за вота на недоверие, който Корнелия Нинова предстои да внесе, не са продиктувани …Jan 14 2020skafeto.com

loading...