враца катастрофа

19-годишна шофьорка на лек автомобил „Ауди“ мина на червен светофар, след което помете автобусна спирка, в която за щастие нямало чакащи хора.

Тежката катастрофа е станала около 11 часа на Крайречния булевард край хотел „Лева“ във Враца, съобщиха местният Конкурент и bTV. В колата освен водачката са пътували едно момиче и две момчета.

На място са изпратени три линейки, както и екипи на полицията и пожарната.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Петър Керемедчиев каза пред „Конкурент“, че състоянието на пострадалите не е застрашаващо живота им. Едното от децата е било в шок и след преглед е било освободено за домашно лечение.

На втория пациент е гипсирана едната ръка, тъй като при катастрофата е получил фрактура. Детето се намира в ортопедично отделение.

Най-тежко е ситуацията на третото пострадало дете, което е в Хирургичното отделение, тъй като има съмнение за руптура на далака. Лекарите в момента правят допълнителни изследвания, защото ако се докажат съмненията, ще се наложи изваждане на далака.

Шофьорката е само с наранявания по ръцете. Пред разследващите тя разказала, че е извила волана, след като джип е преминал с висока скорост на светофара и се опитала да избегне удара.

Още от България


loading...