време

Предстои няколкодневен период с по-хладно и доста неустойчиво време.

Днес ще се развива значителна купеста облачност и на много места в страната ще превали и прегърми.

Ще има и райони с поройни дъждове и гръмотевици. Дневните температури ще достигнат 22 до 27 градуса в повечето места, пише Дир.бг.

Жълт код е обявил НИМХ за днес за 12 области в западната половина на страната, включително Софийско и София-град.

През нощта облачността ще бъде значителна. На много места ще превали дъжд. Температурите утре сутрин ще бъдат от 11 до 16 градуса.

През деня ще бъде предимно облачно и дъждовно. Преваляванията ще са почти повсеместни, на много места – придружени от гръмотевици и значителни като количество.

Дневните температури ще бъдат от около 19 градуса по високите котловини и местата с по-интензивен валеж до 25 градуса на места в низините. Ще духа слаб вятър от изток.

Жълт код за очаквани интензивни валежи и гръмотевици е обявен за утре за 19 области в Западна и Централна България, а оранжев – за 7, включително Софийска област.

Неустойчиво, с превалявания и по-хладно от обичайното, ще остане времето у нас още няколко дни: поне до вторник следващата седмица.

В събота температурите ще се понижат още малко, а постепенно повишение, но на фона на все още подчертано неустойчиво време, ще очакваме от неделя и началото на следващата седмица.

Виж още:След бурята в София: Преливащи шахти, наводнени улици, подлези и метростанции (ВИДЕО)След 18 ч. в сряда са получени над 150 сигнала заради бурята в София. И днес продължава работата на …Jun 9 2022skafeto.com


loading...