добрич

Като махнем футболните неволи и предизборните страсти, представяте ли си в каква държава живеем? Властта поисква внезапно оставката на един отговорен фактор. Той казва Не! Тогава бързо му пращат ГДБОП, пише в коментар Николай Слатински на страницата си в социалната мрежа Фейсбук. И продължва:

„Да поясня: ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!
Футболният съюз се оказва ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА! И се оказва такава след 0:6. А при 0:4 преди месец си беше съюз, та дрънка, прегръщаше се с властта и режеше ленти заедно с нея.

Една толкова ключова, сакрална за вътрешната сигурност структура в МВР като ГДБОП, която трябва да работи активно и дори про-активно, ежедневно и денонощно, се използва реактивно, пост-фактум, по заповед на щуката, като момче за поръчки и момиче по телефона. И за какво? За да бъде накаран съответният човек да каже Да!

В някои държави на това му казват полицейщина. Впрочем, опитът с доброзорното подаване на оставка може да се внедри като „добра“ практика у нас. Властта ти иска оставката. Ти казваш Не! Тя ти праща ГДБОП, ДАНС, ДАР и други подобни абревиатури от сигурността.

Още веднъж-два пъти като го направи властта по този начин, много скоро всеки, на когото тя поиска оставката, бързо-бързо ще казва Да!

И тогава ще настане такъв живот!Расизъм по поръчка – кой има интерес от акцията на мача България – Англия„Расизъм по поръчка“ е анализ на в-к „Дневник“ след разразилия се скандал около мача България и Англ…Oct 16 2019skafeto.com

Още Коментари

loading...