цветанов марков

Изключително остро против предстоящото назначение на Деница Сачева за министър на труда и социалната политика се изказа депутатът от управляващата партия ГЕРБ Георги Марков.

Кандидатурата на Сачева за нов министър на труда и социалната политика ще се гласува днес в парламента. Предложението за кадровата смяна в правителството е на премиера Бойко Борисов, след като в петък той поиска и прие оставката на министър Бисер Петков. Точката е вкарана допълнително, тъй като по предварителна програма днес парламентът ще заседава от 11.00 до 20.00 часа единствено по приемането на второ четене на бюджета.

„И в най-лошите си сънища не съм мислил, че ще доживеем, и то на 30-ата година от демокрацията, някакви главанаци да подведат до такава степен Борисов, че да нанесат такъв тежък удар на парламентаризма и парламентарната демокрация. Това е нечуван скандал! Някакви хора са си наумили такова приемане-предаване на министерски пост, те трябва да си отидат завинаги от администрацията и от управлението на политическия живот.

В петък ние гласувахме, че във вторник ще приемаме бюджета. Нямаме съобщение за гласуване на промени в правителството. А и да има, как така ще се организира публично приемане и предаване на министерски пост, преди решението на парламента? Това са лудости! И е много тъжно, че точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението.

Ако имаме гласуване за Деница Сачева, аз няма да гласувам за нея. Когато чух за скандалите около тази жена, прочетох интервюто й от 5.10. 2013 година – раданкъневско срещу ГЕРБ, аз няма да гласувам за нея. Повърнах от гнусотия! Аз ще гласувам по съвест, а съвестта ми не позволява да гласувам за тази жена. Борисов има още малко часове, да си оттегли това предложение и да накаже провокаторите! Това е провокация към българската демокрация“, заяви Марков пред Епицентър.бг.

„Отговорността за Деница Сачева е само моя. Мисля, че с нея ще имаме по-добри резултати, а и съм го консултирал с колегите, като Валери Симеонов, с когото първи говорих“, заяви преди два дни министър-председателят.

Виж още:Ето кого ни натресе Борисов за министър! Деница Сачева – отрекла турското иго и автор на половия въпросникОт сряда настоящият зам.-министър на образованието и науката Деница Сачева ще изкачи още едно стъпал…Dec 2 2019skafeto.com

loading...