Георги Рачев прогноза 12.1.2021

Днес от запад на изток валежите ще започнат да намаляват. Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев. Той предупреди, че от петък започва много сериозно застудяване. Проф. Рачев разказа, че негови приятели планинари са станали свидетели на пороен дъжд на 1800-2000 метра височина, което е изключителен феномен.

„Югоизточна България ще остане под влиянието на топлия фронт. Там ще продължи да вали в значителни количества днес и могат да се появят проблеми“, предупреди Рачев.

В София от петък температурите ще започнат да падат осезаемо. По думите на климатолога е напълно възможно те да паднат до -10, -15 градуса. „Събота, неделя, понеделник и вторник ще бъдат ледени дни, максималната температура няма да надвишава 0 градуса“, алармира проф. Рачев.

Георги Рачев алармира: Идва застудяване и ледени дни!

„До момента караме една истинска средиземноморска зима. Февруари по прогноза трябва да завърши с около 1,5 градуса над нормата“, заключи той.

Прогноза по дни:

Георги Рачев алармира: Идва застудяване и ледени дни!

Вижте още:
Зимата вече пристигна – Ето какво трябва да направите с дограматаПоследните приятни слънчеви дни за тази година си отидоха. Зимата вече е тук макар и все още да няма…Nov 24 2020skafeto.com

loading...