Георги Рачев софия

Според климатолога Георги Рачев заяви, че София дишала сравнително чист въздух и превишава зададените норми около два пъти по отношение на фини прахови частици. Той посочи, че миналата седмица в София сме наблюдавали Лондонски тип смог, но по думите му и през лятото не дишаме чист въздух заради Лосанджелиския смог.

Проблемът със замърсяването в големите градове не е моментът, в който се получава голямото замърсяване, констатира пулмологът д-р Александър Симидчиев в сутрешния блок на БНТ.

Според него през изминалата седмица хората не са замърсявали повече от обикновено въздуха, а просто климатът не е изчистил, „не си е свършил работата“.

Д-р Симидчиев в заключение и заяви, че всички заедно трябва да помислим какво можем да направим, за да дишаме по-чист въздух.

Вижте още:
Климатът на Земята има нужда от по-високи политически амбицииСветовните лидери се събраха в Мадрид в пореден опит да ограничат глобалната климатична криза  Всичк…Dec 3 2019skafeto.com

„Климатично бедствие“ – най-ползваните думи на 2019 година?2019 г. вече е към края си и остава зад себе си 12 месеца, които ще запомним като времето, в което п…Nov 23 2019skafeto.com

loading...