герб избори

Г-н президентът показа, че не е в състояние да живее в среда на консенсус и насрочи изборите 4 април. За нас тази дата е напълно приемлива, но с някои притеснения. Това каза в изявление депутатът от ГЕРБ Тома Биков, а с него изборите коментира и зам.-външният министър Георг Георгиев.

„На първо място искам да ви напомня как се стигна до днешния указ на президента. През цялото лято президентът искаше да бъдат проведени избори в края на ноември, началото на декември, когато всички знаеха, че ще има втора вълна на коронавируса. След това на 7 декември президентът зададе в дневния ред на обществото датата 28 март. Месец по-късно започнаха консултации между различни политически сили: парламентарни и извънпарламентарни, както и на здравните институции и с ЦИК. По време на тези консултации всички заявиха своята готовност да организират избори, а другите да се явят на избори на 28 март“, допълни той.

ГЕРБ няма да внесе нито една от промените, които президентът е предложил.

„Ако опозицията реши да преразгледа публичната си позиция от последните дни, нека да внесат промените на Радев. Ние няма да го направим. Основанието за това е, че подобен подход би нарушил доверието в изборния процес”, смята депутатът от ГЕРБ.

Биков подчерта, че управляващата партия ще направи всичко възможно да повиши избирателната активност, като убеждават със своите идеи избирателите.

Виж още:Румен Радев определи датата на изборите, ето кога ще гласувамеПодписах указ за провеждане на парламентарните избори на 4 април, съобщи президентът Румен Радев в о…Jan 14 2021skafeto.com

loading...